Blog za sve buduće mame

0
0

Jedini pedijatrijski tehničar koji radi sa bebama u porodilištima u Srbiji odskoro je i urednik bloga na kojem objavljuje svoje autorske tekstove: https://markoobradovic.rs. 

Buduće i sadašnje mame na njegovom blogu mogu da saznaju koliko je dojenje važno, kako pravilno podojiti bebu i kako pripremiti grudi za dojenje.

– Moja misija je da kroz tekstove, predavanja i video-zapise pokušam da podignem kvalitet zemlje u kojoj živim. Zalažem se za promovisanje dojenja kao prirodnog načina ishrane i jedinstvene podrške svakom novorođenom detetu, jer smatram da time postavljamo temelje zdrave nacije u kojoj ćemo svi živeti. Smatram da deca nisu nikada kriva i da je na nama da im obezbedimo kvalitetno odrastanje kroz pravilno vaspitanje. Verujem da velike stvari počinju malim delima i zbog toga želim da prenesem svoje znanje roditeljima kako bi pravilno negovali svoju decu – piše Marko Obradović na svom blogu.

Naš gost u „Izuvanju sa Irenom”

Marko za sebe kaže da je u sklopu svog zaniimanja stekao veštine i znanja u radu sa bebama i njihovim majkama, što podrazumeva i edukaciju o dojenju i nezi beba. Pored toga, obučen je i da sprovodi procedure reanimacije i hitnog zbrinjavanja vitalno ugroženih novorođenčadi. U pojedinim školama roditeljstva radi kao predavač i edukator. Na društvenim mrežama je aktivan kao savetnik za dojenje i negu beba.

Bio je i kod naše Irene u emisiji „Izuvanje s Irenom”, a tema je bila, naravno, dojenje. Ukoliko ste propustili ovu epizodu, pogledajte na linku ispod.

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime