Najskuplje barbike ikada

0
0

Svaka od nas je imala svoju omiljenu, bile su nepresušni izvor zabave, menjale smo se sa drugaricama, starijim sestrama, dozvoljavale su nam da beskrajno maštamo. Sa našim dragim barbikama proživljavale smo različite situacije, isprobavale različite frizure i modne kombinacije.

Čuvena lutka „Barbi” davno je prestala da bude samo dečja igra. Čak i danas, kada ih čuvamo u starim kutijama, one ne prestaju da gube na svojoj vrednosti. Upravo suprotno!

Predstavljamo vam neke od najskupljih barbika na svetu. Nakon što pročitate ovaj tekst, požurite do plakara da vidite da se baš jedna od ovih plavokosih lepotica nije sakrila tamo.

Tottaly Hair Barbie

Prvi put se ova barbika pojavila 1992. godine, a ono po čemu je bila posebna jeste predugačka, plava kosa. Tada je ova dugokosa barbika prodata u 20 miliona primeraka, a i dalje je veoma popularna. Danas ona košta oko 50 dolara.

Vintidž barbika

Tokom šezdesetih godina, barbika je pratila tadašnju modu. Tako je klasična „American Girl” barbika, kratke plave bob frizure, sa ozbiljnim izrazom lica, u roze kombinezonu i sakou bila najpopularnija. Danas njena početna cena na aukciji iznosi 400 dolara, a ukoliko je neotpakovana, može koštati i do 3.000 dolara.

Christie barbika

Ova barbika prvi put se našla u prodaji 1968. godine i od tada su afro-američke lutke postale deo barbi porodice. Christie iz 1976. košta 875 dolara, dok Golden Dearm Christie iz 1981. godine danas košta oko 300 dolara.

Miss Barbie

Martel je eskperimentisao 1964. godine, pa se tako pojavila i Miss barbika, sa tri perike. Ovo je bila prva barbika koja je imala kosu obojenu direktno na glavi i kapke koji se zatvaraju. Bez dodataka, danas ova barbika košta 195 dolara, a sa svim dodacima i originalnim kupaćim kostimom cena ove barbike dostiže i 1.000 dolara.

Vintidž barbike sa „konjskim repom”

Prve barbike nisu imale dugu kosu, a prvi „konjski repovi” pojavili su se šezdesetih godina. Prvih sedam modela barbika sa dugom kosom koštaju danas od 300 do čak 800 dolara.

My Size Barbie

Ova barbika nastala je sredinom devedesetih godina, a bila je posebna jer je bila malo veća – dugačka skoro metar. Ona danas košta oko 200 dolara, u zavisnosti od vrste My Size barbike.

Vintidž Color Magic Barbie

Martel je 1966. godine lansirao Color Magic barbiku, koja je imala ili crnu ili plavu kosu i koja je mogla da se transformiše u dve nijanse crvene. Imala je upečatljiviju šminku i svetložuti, pink i plavi kupaći kostim. Danas plava barbika košta oko 427 dolara, dok sa crnom kosom košta upola manje. Međutim, ukoliko želite ceo set – barbiku, set za češljanje i koferče za šminkanje – moraćete da izdvojite oko 700 dolara.

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime