Napravite sami igračke za decu

Koliko puta vam se dogodilo da kupite svojoj bebi neku skupu igračku, koja završi skupljajući prašinu u uglu sobe dok se vaše čedo najradije zabavlja predmetima za svakodnevnu upotrebu, poput daljinskog, varjače, usisivača ili šerpe. Vreme je da iskoristite situaciju i uštedite koji dinar u kućnom bužetu.

U emisiji „Shopping&Shteking” saznajte kako možete od sastojaka koje svi imamo u kući napraviti korisne igračke za male pare.

Domaći plastelin

Kod dece predškolskog uzrasta veoma su bitni razvoj fine motorike i čula dodira,  pa je igra plastelinom, testom ili peskom preporučljiva svakodnevno. Ako niste raspoloženi da sa svojim mališanom baš danas pravite kolače, jednostavnija varijanta je da napravite plastelin.

Potrebni su vam jedna šolja brašna, pola šolje soli, pola šolje vruće vode i malo ulja. Kada se to zamesi, dobijate strukturu koja može da se oblikuje potpuno isto kao i plastelin, a da biste je obojili, možete dodati jestive boje.

Kada detetu dosadi da pravi oblike od plastelina, pedagog Marijana Milošević Simić preporučuje vrlo zanimljivu igricu, koja uključuje pingpong lopticu, i doprinosi razvoju govornog aparata kod dece.

Iskoristite konzervu od kafe

Ako ste do sada konzerve od nes kafe bacali, više nemojte. Od nje mogu vrlo lako nastati igračke za vaše najmlađe. Limenku ukrasite tako da vašem detetu bude privlačna, a poklopac izbušite na nekoliko mesta kako biste napravili okrugle otvore u koje vaše dete može da ubacuje pom-pom loptice i tako vežba upornost i finu motoriku.

Limenka od kafe može da se koristi i na razne druge načine, a sve trikove ćete saznati ako pogledate celu emisiju „Shopping&Shteking”, u kojoj je gostovala pedagog Marijana Milošević Simić, inače osnivač muzičke radionice „Bim Bam”, a koja se bavi i obrazovanjem vaspitača, nastavnika i roditelja.

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime