Aktivnosti za vaše telo i um

0
0

Znamo da hladno i tmurno vreme često može da probudi mrzovolju, pa nam bude teško da se pokrenemo. Promena temperature čini da radije ostajemo kod kuće i smanjujemo fizičke aktivnosti. 

Treniranje tokom hladnih zimskih dana je važno da bi naš imuni sistem nastavio da radi punom snagom. Aktivnosti o kojima ćemo govoriti možete praktikovati tokom cele godine, ali zimi one imaju poseban efekat jer čuvaju imunitet i ne daju telu da utone u zimski san.

Drevna nauka zdravog življenja

Joga je savršena aktivnost za bilo koje doba godine. Ona ne obuhvata samo fizičke vežbe već i disanje, meditaciju i relaksaciju. Redovno vežbanje će vam pomoći da se rešite stresa i anksioznosti, da povećate fizičku snagu i fleksibilnost i zato je toplo preporučujemo i u ovim hladnim danima. 

Meditacija u pokretu

Taj či (Tai Chi) je drevna kineska disciplina koja se zove „meditacija u pokretu”. Predstavlja idealan vid rekreacije koji vam može pomoći da poboljšate koncentraciju, ublažite stres i da se rešite nepravilnog držanja tela.

Ova rekreacija predstavlja pravi mentalni i fizički izazov, pružajući vam veliku količinu zadovoljstva kada shvatite da vežbanjem vraćate kontrolu nad svojim telom i osećanjima.

I zimi na plivanje

Prednosti plivanja su beskrajne. Brčkanje u toploj vodi predstavlja fantastičnu zabavu za sve članove porodice. Plivanje odlično razvija telo i bistri um, a takođe je i odličan način da potrošite energiju. 

Vežbe koje će izvajati vaše telo

U poslednjih nekoliko godina ovo je jedan od najpopularnijih vidova rekreacije kako u svetu, tako i kod nas. Vežbanje pilatesa, osim fizičke aktivnosti, telu daje i neophodno opuštanje i uspostavlja ravnotežu između fizičkog i mentalnog. Ove vežbe povećavaju snagu, fleksibilnost i tonus mišića.

Više od igre

Ukoliko se odlučite za ples, ne samo da ćete obezbediti potrebnu vežbu za svoje telo već ćete naći uzbudljiv hobi. Dokazano je da muzika opušta dok ujedno stimuliše našu neuronsku aktivnost. Preporučujemo da vrstu plesa izaberete u skladu sa ritmom koji najbolje ide uz vas.

Borilačke veštine

Borilačke veštine predstavljaju savršeni balans između tela i uma. Dobre su za koncentraciju, ravnotežu i disanje. Aikido, tekvondo ili džiju-džicu neke su od borilačkih veština koje vam preporučujemo da probate ove zime.

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime