Budite najbolja verzija sebe!

0
0

Pohvale, priznanja, pa čak i poštovanje koje očekujemo ili dobijamo od drugih ne mogu nadomestiti manjak samopouzdanja. Ono je nezamenljivo. Evo nekoliko načina kako da ga ojačate.

Sasvim je normalno da se dan sastoji od mnoštva pozitivnih i negativnih situacija. Nijedna od ovih situacija ne bi trebalo da utiče na vaše samopouzdanje. Ukoliko osetite da sumnjate u svoje mogućnosti, to je dovoljan znak da posvetite pažnju sebi. Put je dug, ali počinje jednim osmehom prihvatanja. Ako ne verujete u sebe, malo je verovatno da ćete postići svoj najbolji rezultat. Zato, uzmite stvar u svoje ruke!

Dragi dnevniče

Jedan od načina koji će vam pomoći je da zapišete koji su vaši kvaliteti. Oterajte misli koje su poput onih „nije vredno pisanja”, „ne znam šta da napisem” i slično. Dajte sebi slobodu, sigurno imate šta da napišete. Sve pozitivne osobine bez srama stavite na papir. U trenutku kada je vaše samopouzdanje poljuljano, pročitajte ono što ste napisali. To će vam zasigurno podići samopouzdanje.

Tuđe mišljenje – tuđa stvar

Kada brinete šta drugi govore ili misle, to vas sputava da radite stvari koje volite. Verovatno ste se već sretali sa osobama koje imaju potrebu da loše govore o drugima kako bi veličali sebe. Ne dozvolite da mišljenje takvih ljudi utiče na vas. Odbacivanje tuđeg mišljenja može biti teško, ali sa samopouzdanjem, pobedili ste pre nego što ste počeli.

Piši propalo

Spadate u ljude koji dopuštaju da neke manje lepe situacije iz prošlosti utiču i na sadašnjost? Neuspela veza, razočaranje ili otkaz na poslu ne treba da utiču na vaše odnose u budućnosti. Greške služe da iz njih učimo, a ne da nam naruše samopouzdanje. Budite poput male dece, oni ne znaju za osećaj nesigurnosti, jedino što znaju je da kada padnu, ustanu i pokušaju ponovo.

U ime uspeha!

Skromnost je lepa vrlina, ali ponekad vas koči da se radujete onom što ste postigli. Pričajte glasno o svojim uspesima. Pokažite svima da poštujete prednosti koje posedujete. Slaveći svoje trijumfe, gradite veći osećaj samopouzdanja. Zato, podignite čašu u ime svih uspeha!