Deca su kod kuće, a ko ih čuva?

62

Naša Irena Spasić, autorka emisije „Izuvanje” i mama dvoje dece, našla se u nezgodnoj situaciji kao i mnogi roditelji nakon proglašenja vanrednog stanja zbog koronavirusa – vrtići i škole su zatvoreni, bakama i dekama je preporučena izolacija i ko će onda da čuva klince dok ste na poslu? Ovo je Irenina iskrena priča, javite nam kako se vi snalazite! 

Steže me u grlu i polako kreće glavobolja… Progutah već drugi lek, jer migrenu moram da sprečim. Treba mi bistra glava da mogu da razmišljam.

Muž mi kaže da ne paničim – kako svi, tako i mi.

Ali šta ćemo sa decom? Ne rade ni škole ni vrtići. Nera nikada nije ostala sama kod kuće, tek je drugi razred, a i nakon nemilih događaja, kada se pre nekoliko meseci predozirala devojka u stanu dilera koji je živeo na našem spratu, nemam želudac da pokušamo još i sa eksperimentom „sam u kući”. A šta ćemo sa Kostom, ima samo dve godine?

Počinjem da plačem… Sva sreća te su deca zaspala nakon obraćanja predsednika i uvođenja vanrednog stanja, pa ih neću i ja uznemiriti. Zaspali su iščekujući šta će se odlučiti, idu li ujutru na svoje dužnosti ili ne.

Nemam roditelje, brata, sestru. Gagini roditelji žive u Mladenovcu i imaju preko sedamdeset godina. Dakle, ugrožena su grupa koju pikira korona. Šta raditi? Sutra moram biti na poslu od 9h, a u 11h imam zakazano snimanje. Da li će mi se gošća uopšte pojaviti, jer i ona ima malu decu? 

Ne mogu ni decu da vučem na posao sa sobom. Muž je već zvao dve dadilje koje nam se nađu za svaki slučaj kada je stani-pani… a sada baš gori. Jedna ne odgovara, druga je na granici sa Mađarskom, čeka već osam sati… Kaže da će pravo u izolaciju. 

Stvarno, šta se dešava u ovakvim situacijama, šta ću sa decom, ko će ih čuvati dok smo mi na poslu u ful vremenu, šta ćemo sa poslom, šta ćemo sa životom? Puče mi glava!

Da li ste i vi u istoj ili sličnoj situaciji? Šta radite, kako se snalazite? Pomagajte!!!

Vaša Irena, ne izuvena, već izbačena iz cipela.