Kada ovako smanjite stres, prestaje impulsivno jedenje

0
0

Koliko nam je stres neprijatelj slušamo godinama, međutim sada smo suočeni sa potpuno novom situacijom i time još više izloženi stresu. Iako deluje da smo svi u svojim kućama u nekom prirodnom okruženju i da to ne može biti izvor stresa, frustracija i nervoze, praksa nas demantuje. Zato donosimo tehnike kojima dr Vesna Danilovac predlaže smanjenje stresa i povratak balansa.

Kako smo ovih dana svi prinuđeni da podnosimo manju ili veću izolaciju, hteli – ne hteli, frižider nam je bliži nego ikad pre i nikako neće da izađe iz vidnog polja, kao da nas prosto nišani. Mnogi od nas upravo posežući za hranom „rešavaju” stresne trenutke i zato je važno postati svestan da takav izbor nije trajno rešenje. Stres je ovih dana možda izraženiji zato što je ukršten sa stresovima svih drugih ukućana, takođe prinuđenih da budu u zatvorenom. 

Autorka emisije „Savetlink”, dr Vesna Danilovac, koja je dugogodišnji psihoterapeut i kouč, naglašava da stres izaziva pad energije pa se često mi trudimo da upravo tu energiju podignemo posežući za hranom, neretko pogrešnom. Zato ona predlaže dve tehnike koje će nam pomoći da se stresa oslobodimo odmah, i to bez ikakvih pomagala i zamenskih sredstava. U kratkom videu koji je snimila za gledaoce linkTV-a pogledajte kako da ponovo uspostavite emocionalni balans nakon proživljene stresne situacije.

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime