Kada uvežbate ovu tehniku, tuđem stresu ćete prilaziti sa lakoćom

0
0

Ako je neko pod jakim stresom, uzbuđen je, brzo govori, često uspaničeno, neracionalno i histerično, veoma je korisno znati kako da se toj osobi pomogne. Većina ljudi je nespremna na ovakve situacije i, ako nije prošla edukaciju, ne zna šta da radi, pa se i sama uspaniči, a ono što po automatizmu primenjujemo kao rešenje obično izaziva kontraefekat. Dr Vesna Danilovac kaže da neverbalnom komunikacijom možemo postići mnoge pozitivne rezultate te da ova usvojena veština i u ovom slučaju veoma pomaže. 

Kada se nađemo u situaciji da treba da smirimo nekog bliskog ko upravo doživljava jak stres, obično to pokušavamo usporavanjem tempa govora i stišavanjem glasa kojim se obraćamo uznemirenom. U stvari, ovako radimo upravo suprotno od onog što će zaista dovesti do rezultata i smiriti osobu kojoj želimo da pomognemo.

Veština dobrog slušaoca uči se godinama i otkrivanje i usavršavanje tehnika koje pomažu obično koštaju i vremena i novca. Ovog puta dr Vesna Danilovac, dugogodišnji psihoterapeut i kouč, potpuno besplatno daje savet kako da pomognemo u hitnim situacijama, a koji, uz dovoljno vežbe, svako može da primeni. U videu pogledajte kratko uputstvo koje vežbom možete usavršiti i uspešno primenjivati u situacijama kada je to najvažnije. 

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime