Kako do prave kreme?

61

Tonirane kreme postaju sve popularnije kod nas. U kozmetičkim radnjama ste mogle da primetite sve veći broj krema u boji koje imaju neobične oznake: BB, CC, DD ili EE. Saznajte šta zapravo one znače i kako da odaberete kremu koja vam najviše odgovara.

BB, CC, DD i EE kreme su praktični i vrlo funkcionalni proizvodi. Njihov glavni cilj je da obezbede hidrataciju kože, pa ih zbog toga možete koristiti u bilo koje doba dana. Tonirane kreme su takođe namenjene da uravnoteže boju lica i da prekriju sitne nedostatke. Budući da je ponuda kozmetike na tržištu velika, veoma je teško da napravite pravi izbor. Ako ste u nedoumici koju da izaberete, nudimo vam nekoliko smernica.

BB krema – balzam lepote

BB kreme imaju laganiju teksturu od tečnih pudera, što vašoj koži daje prirodniji izgled. Osim što prikrivaju manje nedostatke, ove kreme nude zaštitu od sunca i pružaju koži potrebnu hidrataciju. Ne sadrže veliku količinu sastojka protiv starenja, što ih čini idealnim za mlađe žene.

Ukoliko imate sitne nedostatke, ova krema će biti dovoljna, a ako želite veću moć pokrivanja, BB kremu možete koristiti kao zaštitu pre nanošenja šminke. Prilikom kupovine obratite pažnju na izbor nijanse. Preporučuje se da uzmete onu koja je malo svetlija od vašeg tena.

CC krema – korekcija boje

Razlika između BB i CC kreme je veoma mala. Color Correcting kreme imaju laganu teksturu, namenjene su za ujednačavanje tena, neguju i hidriraju kožu. Imaju veću moć pokrivanja te odlično kamufliraju promene na koži kao što su crvenilo i akne. Zahvaljujući blago sedefastim česticama dobar su saveznik i u prekrivanju podočnjaka. Mogu se koristiti same ili kao prajmer ako se nanose pre tečnog pudera.

DD krema – dnevna odbrana

DD kreme su stvorene da zadovolje potrebe zrele kože. Njihov glavni cilj je da spreče starenje kože i da ujedno pruže hidrataciju i zaštite lice od sunčevih zraka. Takođe, sprečavaju nastanak novih fleka na licu, ali prekrivaju i postojeće promene. DD kreme pružaju svežiji i ujednačeniji ten. Možete ih koristiti kao prajmer ili zasebno ukoliko ne želite veću prekrivnu moć.

EE krema – ekstra piling

Naziv EE krema nastao je od extra exfoliating i, kao što samo ime kaže, ima ulogu pilinga. EE krema sa mikrogranulama čisti površinu kože uklanjajući nečistoću i mrtve ćelije. Pozitivno deluje i na ogrubelu kožu čineći je mekom i glatkom.

Zanimljivo je da EE krema ima još jednu verziju, možete je naći kao kremu koja ima ulogu da štiti kožu od sunčevih zraka i sprečava nastanak hiperpigmentacije. Takođe, čini kožu elastičnom i blistavijom. Kada je reč o ovoj verziji, njeno ime je Enlighter Effect, ali je skraćenica gotovo ista pa prilikom odabira obratite pažnju na ceo naziv proizvoda.