LinkTV i humanost na delu

0
0
LinkTV je u okviru emisije „Shopping&Shteking organizovala humanitarnu akciju prikupljanja hrane, slatkiša i odeće kako bi obradovala najmlađe u Svratištu i one malo starije u Kući mogućnosti. Želja nam je bila da ulepšamo uskršnje praznike i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. 
Naša prva stanica bila je Kuća mogućnosti na Bežanijskoj kosi, gde smo odneli uskršnje poklone mladima koji su izašli iz sistema socijalne zaštite (domovi za nezbrinutu decu, hraniteljske porodice). Kuća mogućnosti je projekat Udruženja građana „Centar Zvezda, koje je osnovano 2013. godine u Beogradu. „Centar Zvezda ima dve Kuće mogućnosti, jednu u  Beogradu, drugu u Nišu, gde mladi bez roditeljskog staranja žive i gde se sprovode njihove akcije.
 Naša druga stanica bilo je svratište na Novom Beogradu, čiji su korisnici deca uzrasta od 5 do 15 godina a koja su, zbog načina života, izložena višestrukim rizicima. Ovi mališani su se posebno obradovali slatkišima, bojankama i knjigama.
Svi zainteresovani koji žele da slede naš primer i ulepšaju nekome praznike mogu poklone odneti u Kuće mogućnosti u Beogradu i Nišu ili u Svratište u Krfskoj 7a ili u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 145. Pomoć Svratištu možete odneti svakog radnog dana od 8:00 do 18:00, a vikendom od 10:00 do 18:00.
Link televizija je na ovaj način pokazala humanost na delu. Naši uskršnji pokloni izazvali su veliku radost. To je za nas bio još jedan pokazatelj da malim doprinosima možemo svi zajedno da ulepšamo svet i stvarnost koja nas okružuje.
U videu pogledajte kako su reagovali.