Nova budžetska mesta na master studijama na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini

0
0

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini dobio je 15 novih budžetskih mesta za dva studijska programa master akademskih studija: Liderstvo u obrazovanju i Obrazovanje profesora predmetne nastave. 

Dekan fakulteta prof. dr Violeta Jovanović istakla je da su ovi master programi veoma važni za profesionalizaciju različitih profila u našem obrazovanju:

„Odobravanje novih budžetskih mesta potvrđuje da su država, odnosno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prepoznali važnost ovih studijskih programa i da žele da ojačaju kompetencije direktora koji vode obrazovne institucije od predškolskih ustanova do srednjih škola.”

Detaljnije o konkursima možete saznati na sledećim linkovima:

https://pefja.kg.ac.rs/wp-content/uploads/2019/07/025-MAS-Liderstvo.pdf

https://pefja.kg.ac.rs/wp-content/uploads/2019/07/024-MAS-OPPN.pdf

Razmena studenata u okviru međunarodnog programa Erazmus+: Put do studiranja u inostranstvu

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini prepoznatljiv je po izuzetnoj međunarodnoj saradnji. U okviru internacionalnog programa Erazmus+ budući studenti imaće priliku da, pored izuzetnih uslova na fakultetu, svoja znanja stiču i na elitnim srodnim ustanovama na Kipru, u Portugaliji, Nemačkoj i Mađarskoj, sa kojima Fakultet ima potpisane ugovore o razmeni studenata. 

Fakultet je ove godine postao i član evropske asocijacije učiteljskih fakulteta. „Simposion” je evropska mreža učiteljskih fakulteta, a zamišljena je kao platforma za razvoj i podsticanje saradnje i promovisanja međunarodne dimenzije, tj. internacionalizacije u oblasti obrazovanja. Saradnja je zasnovana na poverenju i zajedničkoj želji da se doprinese procesu internacionalizacije fakulteta koji su članovi mreže.

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini okom Milana Popovića

Poznati televizijski novinar i voditelj Milan Popović, autor kultnih serijala RTS-a – „Dosije zatvor”, „Zadnja kuća Srbija”, „Gost” – i scenarista i voditelj emisije „60 najlepših narodnih pesama”, snimio je promotivni film i predstavio Fakultet pedagoških nauka u Jagodini.

Pogledajte kako izgledaju ovaj fakultet i grad Jagodina iz perspektive velikog poznavaoca Srbije:

 

 

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime