Pobedite celulit

0
0

Celulit je jedan od najčešćih estetskih problema lepšeg pola. Ovaj problem može da se javi u bilo kom dobu, a da pritom ne napada samo žene koje su sklone gojenju već je prisutan i kod vitkih i mladih devojaka. Na sreću, postoje saveti koji vam mogu pomoći da smanjite vidljivost celulita. 

Prema poslednjim istraživanjima, 80% žena ima ovaj problem. Zbog nagomilavanja masnoće i toksina ispod kože, vezivno tkivo slabi i stvaraju se deformiteti kože koji podsećaju na pomorandžinu koru. Stručnjaci naglašavaju da je celulit usko povezan sa estrogenom – ženskim hormonom, zbog čega ga uglavnom imaju žene. 

Savremeni način života i nepravilna ishrana drastično su povećali broj žena koje pate od ovog problema. Celulit se najpre primećuje samo kada se prstima stegne koža, a kako vreme prolazi, postaje sve vidljiviji. Borba protiv celulita je teška, ali je moguća.

Izbalansirana ishrana

Promene u načinu ishrane neće biti nimalo lake, jer se na spisku zabranjenih namirnica verovatno nalazi nešto u čemu uživate. Brza hrana je jedan od najvećih neprijatelja, te je svakako treba izbegavati. Preporučuje se da jedete što više voća, povrća i meso bogato proteinima. Koštunjavo voće je takođe dobar izvor proteina. U ovu grupu spadaju neslani kikiriki, bademi, lešnici… 

Pored izbora namirnica, obratite pažnju i na ono što pijete. Gazirana i alkoholna pića zamenite običnom vodom.

Upornost se isplati

Kada je vežbanje u pitanju, morate biti veoma uporni. Svakodnevna fizička aktivnost će doprineti borbi protiv celulita. Odlazak u teretanu ili svakodnevna šetnja pospešuju cirkulaciju i sprečavaju akumulaciju toksina u telu. Potrebno vam je dosta strpljenja i truda, ali rezultati neće izostajati. 

Masažom protiv celulita

Anticelulit masaža je jedan od načina za uklanjanje celulita. Tretiranjem tačno određenih regija ubrzava se cirkulacija krvi i limfe, čime se pospešuje razmena materija u organizmu i ubrzava izbacivanje štetnih materija, koje utiču na stvaranje celulita. 

Pošto je celulit uglavnom lociran 3-5 mm ispod površine kože, pritisak mora da bude doziran kako ne bi došlo do neželjenih efekata kao sto su podlivi i modrice. Zato vodite računa da osoba koja vam radi masažu bude obučena za to.

Tretman mezoterapijom

Mezoterapija je tretman koji se koristi u različite svrhe, a jedna od njih je i uklanjanje celulita. Tom prilikom se vitamini, minerali, antioksidansi i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u treći sloj kože. Broj tretmana koji je potreban zavisi od godina, dela tela koji se tretira, kao i od vaših svakodnevnih navika. 

Mezoterapiju ne smete praktikovati ukoliko imate neko autoimuno oboljenje, poremećaj u zgrušavanju krvi, dijabetes, bakterijske infekcije ili ako ste trudni.

Hidrolizovani kolagen

Naučne studije preporučuju konzumiranje hidrolizovanog kolagena svim osobama koje imaju zdravstvenih problema nastalih zbog nedostatka kolagena. S obzirom na to da kolagen ima izuzetnu estetsku ulogu, preporučuje se i u borbi protiv celulita. 

Na tržištu postoje proizvodi koji služe za jačanje vezivnog tkiva kože, čineći je zategnutijom, čvršćom i elastičnijom, a celulit i pomorandžinu kožu manje vidljivom.

 

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime