Pomozite deci da lako i brzo nauče engleski jezik

0
0

Sigurno ste više puta čuli izreku: „Što više jezika govori, čovek više vredi”. Danas je znanje engleskog jezika nešto što se gotovo podrazumeva u bilo kom poslu. Kako da se deci pomogne da što lakše savladaju jezik priča nam Jovana Živković, profesorka engleskog jezika u International School-u u Beogradu, u kojoj je celokupna nastava iz svakog predmeta na engleskom. 

Engleski za decu treba da bude zabavan. Na samom početku veoma je važno da deca budu izložena ovom jeziku. Njima je potrebno da uče kroz zabavu, pesmice, filmove, tempom koji njima odgovara. Na taj način deca stiču konkretna, upotrebna znanja koja će im koristiti u daljem školovanju, a i kasnije u životu – ističe profesorka International School-a. 

Uporno do rezultata

Jovana kaže da je jasno da će deca predškolskog uzrasta sporije usvajati znanja od osnovaca i stoga, kada odlučite da je vreme da vaše dete počne da uči engleski jezik, veoma je bitno da budete spremni na to da stvari neći uvek ići onako kako ste vi, kao roditelji, zamislili. 

Naime, dešavaće se da vaša deca govore kako im je učenje jezika teško ili da možda nemaju dara. U takvim situacijama je veoma važno da budete strpljivi, da promenite pristup i da se potrudite da nađete što zanimljiviji način učenja da zainteresujete decu za učenje engleskog jezika. 

U videu ispod pogledajte kompletnu priču iz ugla profesorke koja svakoga dana radi sa decom koja i biologiju, matematiku i geografiju rade na engleskom jeziku.

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime