Porcelanska koža u nekoliko koraka

0
0

Zdrava koža je sinonim za čistu, savršenu kožu bez ikakvih vidljivih pora, ali to nije nešto što se postiže preko noći. Bez obzira na vaše godine, ovi trikovi će vam pomoći da imate lepu i negovanu kožu.

Ispunjavanje života godinama sreća je i prilika da doživite nezaboravne trenutke. Međutim, godine sa sobom nose neizbežne promene – metabolizam postaje sporiji, dolazi do hormonskih promena, a ishrana kojoj ste pribegavali ranije više ne radi za vas. Sve te promene utiču i na izgled vaše kože, zato ne smete izgubiti iz vida činjenicu da lep izgled zahteva svakodnevnu negu. 

Pre svega, investirajte u proizvode koji su stvarno dobri. Često cena nije dovoljan indikator da je nešto dobro, ali moramo priznati da se pitamo o kvalitetu proizvoda kada je nešto isuviše jeftino. Otkrivamo vam male trikove koji će vam pomoći da održite mladalački izgled. 

Pravilo koje ne smete preskočiti

Skidanje šminke pre spavanja najvažniji je zadatak svih žena. Razumemo da ste ponekad umorne i da želite da to preskočite, ali imajte na umu da spavanje sa šminkom ubrzava starenje, otvara pore, dovodi do pojave mitisera i daje idealnu podlogu za stvaranje akni. Zato svaki put pre odlaska u krevet očistite svoje lice i pustite kožu da diše.

Svakodnevna hidratacija

Hidratacija kože je veoma bitna kako spolja, tako i unutar organizma. Ona omogućava da koža izgleda glatko, sprečava crvenilo i prevremeni nastanak bora.

Kada birate preparate za hidrataciju kože, obratite pažnju na pH vrednost. Bitno je da oni budu pH neutralni kako ne bi isušili kožu. Zato ne treba da vas mrzi da pogledate poleđinu i sastojke preparata pre nego što ga ubacite u korpu. I ne zaboravite da pijete dovoljno vode. Preporučuje se minimum 2 litra vode dnevno.

Maske za lice od namirnica iz kuhinje

Kako biste uštedele novac, maske za lice možete napraviti same od namirnica koje verovatno već imate u frižideru. Naprimer, izgnječena banana sa malo meda pospešiće oporavak kože nakon izlaganja suncu. Ukoliko želite da hidrirate kožu, isecite krastavac na kolutove i ostavite ih na licu 15 minuta. 

Ne preskačite piling

Piling treba izabrati prema tipu kože. Od suštinskog je značaja, jer uklanja mrtve ćelije i pospešuje cirkulaciju. Njega možete i same da napravite tako što ćete 3 kašičice kafe pomešati sa kašikom ulja. Ako se ipak odlučite za gotov proizvod, birajte onaj sa sitnijim zrnima. Piling ne treba raditi više od dva puta nedeljno kako ne bi došlo do oštećenja kože. 

Ublažite starenje kože

Sigurno ste nekada bacile pogled na police u drogerijama sa raznim preparatima protiv starenja. Kako koža stari, ona gubi na vlažnosti, pa samim tim i na elastičnosti. Kao posledica toga, stvaraju se bore. Antiejdž kreme ublažavaju znake starenja i, prema mišljenju dermatologa, nisu potrebne koži mlađoj od trideset godina.

Tretman je neophodan vašoj koži

Na svakih šest meseci preporučljivo je da uradite tretman lica. Ovi tretmani pomažu da uklonite pojedinačne nepravilnosti na koži. Problemi mogu biti razni: široke pore, suvišna masnoća u T zoni, beživotna koža, akne i mnogi drugi. Važno je da nakon tretmana ne nanosite šminku i da se ne izlažete suncu.

Ishrana ima ogromnu ulogu

Hrana bogata proteinima i omega-3 masnim kiselinama čuva vlažnost kože i daje joj čvrstinu. Za zdravu kožu potrebno je da jedete što više svežeg povrća i voća bogatog antioksidansima koji će sprečiti nova oštećenja i ublažiti postojeća.

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime