Preporuke za jednodnevni izlet

162

Iskoristite 8. mart da iznenadite svoju damu kratkim putovanjem. Autori emisije „Šoping&Šteking” pitali su veselu ekipu TRIPPINSRBIJA, stručnjake za putovanja i dobru zabavu, kuda bi bilo najzanimljivije otići.

Evo koje bi oni tri destinacije u Srbiji izdvojili za lep provod, dobar ručak, prirodu i svež vazduh. I, naravno, da novčanik posle toga ne presuši.

Topola i okolina

Udaljenost od Beograda je manja od 100 km, a mnogo toga ima da se vidi. U toj turi svakako treba posetiti Oplenac, tu se nalazi kraljevski mauzolej, a nikako ne treba zaobići ni kuću kralja Petra. Crkva Gorovič je isto na toj ruti, a za nju mnogi ne znaju – zanimljiva je, između ostalog, i po tome što se u njoj oženio Karađorđe.

Fruška gora

Udaljenost od Beograda je manja od 100 km. Pešačenje po dobro obeleženim šumskim stazama, moguć obilazak brojnih manastira i rimskih ostataka dovoljni su razlozi za put u ovom pravcu. Fruška gora bogata je kvalitetnim sortama vina, a sve je više i vinarija otvorenih za posetioce.

Veliki buk

Vodopad na 100 km od Beograda, za koji mnogi ne znaju. Osim ovog prirodnog ugođaja, kada ste u tom kraju, obavezno posetite i Manasiju, jedan od najznačajnijih srednjovekovnih manastira u Srbiji. Resavska pećina takođe je u blizini i nikako je nemojte zaobići.

Šta bi na ovim destinacijama valjalo pojesti i koliko ovakvi izleti koštaju, saznajte u emisiji „Šoping&Šteking”.