Prirodna nega kože i kose za 100 dinara

0

Svi volimo da imamo zdravu i negovanu kožu i kosu. Mnogi su, međutim, skloni da kažu da nemaju vremena ili novca za redovne primene kozmetičkih preparata. Kako najlakše do dobre nege u kućnim uslovima otkrila nam je blogerka i jutjuberka Bojana Kostić, autorka bloga „Taste of fashion”.

Bojana u emisiji linkTV-a „Šoping&Šteking” daje i nekoliko vrlo jednostavnih saveta kako napraviti prirodne, lako dostupne preparate za negu lica i kose.

Brza maska za lice, ruke i stopala

Piling za lice, koji se može koristiti i kao maska za lice, ruke i stopala može da se napravi vrlo jednostavno od braon šećera, meda i krupno mlevene kafe. Što duže stoji na koži, benefiti su veći. Važno je da koža popije sve hranljive sastojke, pa se sa ovom maskom na rukama npr. može i prespavati, a korisno je navući hirurške rukavice preko maske da je koža bolje upije.

Maska za kosu iz kućne radinosti

Brza, a efektna maska za negu kose, prema preporukama Bojane Kostić, pravi se od žumanceta, maslinovog ulja i AD kapi. Ako ne želite da se ovi sastojci nađu svuda oko vas, bilo bi zgodno da masku nanosite dok ste u kadi ili u tuš-kabini.

Pogledajte celu emisiju „Šoping&Šteking” i saznajte i kolika je uloga genetike u tipu kože i kojim je sitnim trikovima možete učiniti zdravijom.