Skuvajte ručak za 200 dinara!

0
0

Koliko puta vam je kroz glavu prošla rečenica: „Šta danas da kuvam?” Ukusna hrana ne mora da bude skupa i komplikovana za pripremu, a mi ćemo vam otkriti šta sve možete da skuvate za samo 200 dinara!

Ručak, možda i najobilniji obrok u toku dana, bilo da smo kod kuće ili na poslu, često može da nam predstavlja moru i obavezu. Jedan od razloga ponekad je i ne tako pun novčanik, koji postaje još prazniji kada se dobro najedemo.

Kako bi se to promenilo, otkrivamo vam i preporučujemo recepte sa sajta „Ručak za 200 dinara”, koji je iz ličnih i praktičnih razloga pokrenula Ana Vukašinović, gošća emisije „Shopping&Shteking”.

Za 200 dinara može i dvoje da ruča?

„Dečko i ja smo imali vrlo blizu kancelarije na poslu i onda smo često na pauzi za ručak odlazili u restorane da jedemo i shvatili smo da smo previše novca trošili. Tako da smo u jednom trenutku odlučili da se malo više posvetimo pripremi obroka kod kuće”, počinje svoju priču Ana.

„Ja obećam ljudima da će po porciji obrok biti do 200 dinara, a vrlo često se desi kada se priprema neko jednostavnije jelo da to bude 35 dinara, 50 dinara po porciji.”

Predlog obroka: Indijska piletina sa jogurtom

Ovakav obrok koštaće vas 110 dinara po porciji. Sastojci koji su vam potrebni za 2 porcije:

– 300 g pilećeg belog mesa

– 350 ml jogurta

– 1 crni luk

– 2 čena belog luka

– ¼ kašičice cimeta

– ¼ kašičice muskatnog oraha

– 2 cm svežeg đumbira ili kašičica sušenog

– so, biber

Kockice piletine propržite na ulju ili masti dok blago ne porumene. U tiganj u kom ste spremali piletinu dodajte cimet i muskatni orah, koji ćete malo propržiti, a zatim dodajte crni i beli luk i rendani đumbir. Kada se to proprži, vratite piletinu u tiganj i postepeno dodajte jogurt, malo soli i vrlo malo bibera. Ostavite da se krčka desetak minuta i vaše jelo je spremno.

Ako želite da saznate koje još specijalitete možete da spremite za 200 dinara, pogledajte celu emisiju „Shopping&Shteking” posvećenu ovoj temi.