Tri najpopularnija online servisa za gledanje filmova i serija

0
0

U Srbiji su dostupna tri mega popularana video-servisa na zahtev, odnosno za gledanje sadržaja putem interneta. Netflix, Amazon Prime i HBO GO nude ogroman broj serija i filmova, ali je mali procenat titlovan na srpski.

Internet je u potpunosti promenio produkciju i gledanje serija, pa su tako i servisi sa videom na zahtev postali finansijski pristupačniji.

U Srbiji za najmanju Amazon Prime mesečnu pretplatu dali biste isto novca koliko za dve bioskopske ulaznice, dok vas osnovni paket Netflixa košta otprilike kao tri ulaznice.

Potrebno znanje engleskog jezika

Ukoliko prevaziđete problem sa titlovima na srpskom jeziku, pristupate ozbiljnoj i modernoj produkciji serija, koju Netflix izbacuje u popriličnoj meri. Imajte na umu da je Netflix stvorio reputaciju upravo na serijama koje su popularne širokom krugu publike, kao i da se tematski i žanrovski svako lako može pronaći.

Smart televizori već dolaze sa „ugrađenim” Netflixom, a aplikacija služi da omiljenu seriju gledate na bilo kom uređaju, telefonu ili tabletu.

Osnovni paket vam nudi gledanje na samo jednom ekranu, po ceni od oko 950 dinara mesečno, a prvi mesec je za „dž”. U narednom paketu za koji izdvajate 10 evra, gledaćete na 2 ekrana, i to u HD rezoluciji.

Najskuplji paket staje oko 1.400 dinara, možete gledati na 4 uređaja, i to u HD i ultra HD rezoluciji.

Prašuma televizijske i filmske produkcije

Amazon Prime nudi besplatan probni period od nedelju dana, a nakon toga vam zaračunava pretplatu za prva tri meseca po nižim tarifama, tačnije tri evra. Redovna cena ovog video-servisa je oko 700 dinara za mesec dana gledanja.

Na svom repertoaru imaju i brojne poznate televizijske emisije, a moguće je kupovati/iznajmljivati samo 1 epizodu neke serije ili filma. Ova usluga se dodatno i pojedinačno naplaćuje.

Prevedeno na srpski

HBO GO je takođe servis koji je najduže dostupan u našoj zemlji. Iako prvenstveno nude sadržaje iz svoje produkcije, možete gledati i brojne naslove iz drugih produkcija. Prednost HBO svakako su prevodi na srpski jezik.

Paket njihovih usluga isprobavate mesec dana gratis, a zatim se prebacujete na pretplatu od 800 dinara mesečno. HBO ima saradnju sa brojnim operaterima i provajderima, a takođe ga možete gledati na svim uređajima.

Nemanja Kranjc