Tajne ženske seksualnosti

0
0

O muškim seksualnim atributima, nagonima i moćima često se govori, dok se žene, vrlo često na ovim prostorima, posmatraju isključivo kao seksualni objekti. Mnogi ne znaju da je žena sposobna da duplo brže doživi orgazam, pa čak i bez dodira.

Ženi je, da bi došla u fazu kada može da ima ponovljene orgazme, neophodno da bude zaista opuštena i sigurna u svog partnera. O tajnama ženske seksulanosti u emisiji „Pažnja pažnja” govorio je seksolog Aleksandar Milošević i poručio muškarcima da bi trebalo da shvate da je ženski orgazam mnogo slojevitiji i da je žena moćnija u seksu ako se opusti do kraja.  

Ženski orgazam

Ključ ženske seksualnosti je u estrogenu, hormonu koji se javlja posle puberteta i koji najviše utiče na želju za majčinstvom i vezivanjem. Za razliku od testosterona (kod muškaraca), koji budi nagon, estrogen budi nežne porive koji nemaju mnogo veze sa seksualnim zadovoljstvom.

Tek kada žena počne da razmišlja o seksualnosti, što se najčešće dešava nako što dobije dete, počinje i pravo zadovoljstvo. Ženama je potrebno da se prvo otvore i prihvate svoju seksualnost, koja kod njih više polazi iz mozga nego kod muškaraca.

A evo odgovora i na pitanje koliko je veličina bitna da bi žena postigla orgazam.

Muško ženska statistika

Svega 5 posto žena, kako pokazuje statistika, nije u stanju da doživi orgazam. Brojke su, međutim, drugačije kada se govori o načinu dolaska do vrhunca – masturbacijom ili odnosom sa partnerom. Veliki procenat žena, oko 50 posto, ima problema sa orgazmom u odnosu. I tako dolazimo do znaka jednakosti, jer isti toliki procenat muškaraca ima problem sa erekcijom.