U čemu je tajna mladolikog izgleda Dženifer Aniston?

42

Za Dženifer Aniston vreme kao da je stalo. Sa svojih 49 godina ona izgleda barem deset godina mlađe. Da li vam se čini da se nije promenila još od perioda kada smo je gledali kao Rejčel u „Prijateljima”? Ovo je njena rutina, koju svaka žena, uz malo truda i dobre organizacije, može da ispoštuje.

Kad odluči da „zgreši”, pravi zdrave izmene u jelima

Dženifer obožava pastu. Kako kaže, to je njeno tajno zadovoljstvo. Da bi mogla da uživa u svom omiljenom jelu, ona pravi male izmene u receptima. Pa tako: ako jede lazanju, ona je vegetarijanska, a ako se odluči za karbonaru, svinjsku slaninu menja ćurećom.

Njen doručak je bogat hranljivim sastojcima i od njega ćete biti siti

Za najvažniji obrok Dženifer bira neku od ove tri zdrave opcije: smuti – najčešće od banana, višanja, proteinskog praha, badema, kakaoa i bademovog mleka; jaja na oko i tost sa avokadom ili ovsenu kašu sa umućenim belancima, za ekstra dozu proteina.

Balansirano se hrani tokom cele godine

„Ne dozvoljavam da se stvari otrgnu kontroli”, kaže zgodna glumica. Znači dok se većina žena baca na posebne dijete pred leto i Novu godinu, Dženifer vodi računa o ishrani celog života. Njen savet je: jedite koliko hoćete voća i povrća, unosite što manje šećera, pijte litre i litre vode i dobro se naspavajte.

Kombinuje vežbe

Poznato je da Dženifer pasionirano radi jogu, ali otkriva da je ključ zapravo u raznovrsnosti. Dakle, ona svakodnevno trenira, ali kombinuje metode vežbanja. Osim istezanja, ona trči i radi kardio program.

Njeni obroci su interesantno osmišljeni

Iako za svoj ručak kaže da je sasvim običan – salata i proteini u nekom obliku, njeni obroci su sve samo ne dosadni. Dakle, to nisu grilovana piletina i zelena salata, kako se obično pretpostavlja, već su to različite zanimljive kombinacije, na primer jela na bazi žitarica, sa leblebijama, feta sirom i bulgurom (namirnica koja se pravi od pšenice i koristi se u raznim pilavima, jelima od povrća, supama, a možete je pronaći u prodavnicama zdrave hrane).

U njenom frižideru uvek ima spremnih zdravih namirnica

Dženifer uvek ima pun frižider zdravih namirnica, koje su unapred pripremljene za jelo: iseckano voće i povrće, kuvana jaja, iscepkano belo meso. Kao posebnu poslasticu u zamrzivaču uvek ima čašu punu zrna crnog grožđa.

Koristi proizvode koje reklamira

Za razliku od mnogih poznatih ličnosti koje samo promovišu različite proizvode za ogroman novac, Dženifer reklamira samo one koje koristi i u koje i sama veruje. Takvi su na primer voda „smartwater”, koja ima dodate elektrolite, „aveeno” kozmetika i „living proof” preparati za kosu, koja je, kao što je poznato, njen zaštitni znak.

Tatjana Nikolić