Zašto je važno da psihologija bude obavezan predmet u školama?

0
0

Od davnina čovek je sklon tome da istražuje i upoznaje ljudsku dušu. Verovatno zbog toga nijedan školski predmet ne budi toliko interesovanja kod učenika kao psihologija. O tome kako da pomognemo savremenim učenicima da najbolje shvate i nauče ovaj predmet priča nam Milena Rebić, profesorka psihologije u International School-u u Beogradu.

Na prvim časovima psihologije učenici saznaju čime se bavi ova nauka, ko su bili prvi psiholozi i šta to povezuje psihologiju sa drugim predmetima. Ono što je najvažnije jeste da ovaj predmet pomaže deci da, pored razumevanja svojih emocija, razviju kritično, divergentno mišljenje, komunikacione veštine i podstiče ih na razvoj individualnog identiteta.

Kako da pomognemo deci da najlakše savladaju sve lekcije iz psihologije i kako najbolje da iskoriste znanja sa ovih časova, otkriva nam Milena Rebić, profesorka psihologije u International School-u u Beogradu.

Učenje i motivacija – koji je zadatak roditelja?

Zadatak roditelja je pre svega da podrži dete u svemu onome što misli da treba i kako misli da treba. Svakako roditelj treba da bude jedna lepa smernica detetu, da ga pohvali i da neguje sve ono što to dete dobro radi. Da ga hvali i da potkrepljuje sve ono što je pozitivno jer samim tim sve ono što je negativno će se samo nekako iz konteksta izdvojiti, a samim tim i umanjiti”, ističe profesorka International School-a. 

Kako da decu dodatno motivišete da postignu željene rezultate, koje su lekcije školarcima najzanimljivije i kako da te lekcije primene u budućnosti – saznajte u videu koji sledi.

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime