Ako vaše dete voli računare, internet i kompjuterske igre, upis u ovu srednju školu je najbolji izbor

0

Ukoliko ste roditelji osnovca, verovatno je vaše dete koristilo kompjuter ili dobilo svoj prvi
telefon u mnogo mlađem uzrastu nego vi. Današnje generacije su odmalena okružene
savremenim tehnologijama i njima odlično barataju već od malih nogu. Upravo iz tog razloga
školski sistem kakav ste vi pohađali verovatno neće biti baš po meri vašeg osnovca.
Današnjoj deci je tradicionalna nastava nezanimljiva, a škole često nemaju sluha za njihova
interesovanja. Međutim, u jednoj beogradskoj srednjoj školi situacija je dosta drugačija.

Moderna nastava sa primenom znanja u praksi

Nastava u Srednjoj školi za informacione tehnologije – ITHS-u izgleda sasvim drugačije
nego u tradicionalnim školama. Poštuju se najviši svetski standardi, a moderne tehnologije
su sastavni deo nastavnog procesa. Umesto klasičnog dnevnika, u upotrebi je elektronski.
Umesto klasičnih školskih tabli, koriste se interaktivne. Pametni projektori, laptopovi, tableti i obrazovne aplikacije su na raspolaganju svakom učeniku ITHS-a.
Na praktičnom radu se insistira jer je misija ITHS-a da učenike pripremi za svet van učionice i izazove koje donosi savremeno doba. Budući da se nastava održava u modernoj zgradi Tehnološkog centra kompanije Comtrade, učenici ove srednje škole imaju sjajnu mogućnost da uče od najvećih IT stručnjaka i oprobaju se u zaista profesionalnom okruženju.
Učenicima ITHS-a je omogućeno da se obrazuju uz najsavremenije tehnologije, dok u
specijalno dizajniranim i moderno opremljenim kabinetima stečena znanja mogu da testiraju u praksi. Zahvaljujući tome, nakon školovanja je lakše odabrati specijalizovane IT poslove ili oblast daljeg usavršavanja.

U ovoj školi nema običnih učionica

Uz profesore koji su im uvek na raspolaganju, učenici ITHS-a školsko znanje neprestano
obogaćuju iskustvom. Za praktičnu primenu naučenog tu su IT laboratorija, kabinet za
multimediju i jedinstveni Projektni centar. U Projektnom centru učenici ITHS-a rade na
realnim projektima i za realne klijente i već tokom školovanja stiču neprocenjivo
profesionalno iskustvo, koje značajno doprinosi daljem razvoju njihove karijere.
Kroz zanimljive vežbe i zadatke u IT laboratoriji se primenjuju teorijska znanja iz stručnih
predmeta. Uz timski rad, učenici razvijaju i socijalne veštine. Nastavnici su tu u svakom
trenutku kako bi bili sigurni da će čas proteći uspešno i kako bi odgovorili učenicima na sva
pitanja i nedoumice.

U kabinetu za multimediju fokus je na praktičnoj obuci za rad sa svim vrstama kamera i
audio-sistema poslednje generacije. Učenici su podstaknuti da istražuju, isprobavaju i da
kroz upotrebu modernih tehnologija razvijaju svoju kreativnost.

Osim stručnih znanja i socijalnih veština, u ITHS-u se vodi računa i o adekvatnom fizičkom razvoju. U jedinstvenoj sali za fizičko, koja podseća na profesionalne sportske dvorane, učenici ove škole vežbaju sa ekskluzivnom opremom i međusobno se bodre tokom sportskih aktivnosti.

ITHS je škola koja vodi računa o celokupnom obrazovnom iskustvu, te ništa ne prepušta slučaju. Zato su svim učenicima na raspolaganju IT klub i restoran, gde mogu provoditi vreme između predavanja. Prostran, moderan i prijatan ambijent ovih prostorija pruža potpuni ugođaj za druženje i razmenu utisaka pre ili posle časova.

Ovako izgleda IT obrazovanje budućnosti

ITHS je svoja vrata otvorio svim osnovcima koji vole računare i ponudio im program koji će ih pretvoriti u buduće IT lidere.

Program ove srednje škole akreditovalo je Ministarstvo prosvete, ali je on ipak daleko od tradicionalnog. Efikasnom i interaktivnom nastavom, prilagođenom potrebama, sposobnostima i interesovanjima novih generacija, ITHS obrazuje profil IT tehničara kakav traži savremeno društvo.

Mladim ljubiteljima računara ITHS nudi sledeće obrazovne profile: Elektrotehničar informacionih tehnologija, Administrator mreža, Tehničar mehatronike, Tehničar multimedije, Elektrotehničar telekomunikacija i Elektrotehničar računara.

Na ovim obrazovnim profilima učenici prave video-igrice i pametne uređaje, kreiraju korisne aplikacije i programiraju robote. U obavljanju zadataka služe se najsavremenijim tehnologijama kao što su C#, HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery, Bootstrap, React, MongoDB, ASP.NET MVC, GitHub, Moq Framework, Scrum i mnoge druge.

Budući da je program sveobuhvatan, ni klasični školski predmeti nisu zanemareni, a savremena nastavna sredstva su sastavni deo nastave i na časovima hemije, istorije, biologije i drugih predmeta.

ITHS učenicima garantuje sigurno zaposlenje

Osnivači ove škole su LINKgroup i Comtrade – dve vodeće regionalne kompanije u oblasti obrazovanja i IT-ja. Zahvaljujući brojnim partnerstvima i bogatim referencama, osnivači ITHS-a su u Srbiji omogućili školovanje po standardima pet vodećih svetskih univerziteta.

U ovoj srednjoj školi učenici dobijaju kvalitetno, savremeno obrazovanje sa praktičnom primenom, a po završetku školovanja otvorena su im vrata za upis svih domaćih i stranih fakulteta.

Pored internacionalno priznate diplome, učenici ITHS-a imaju priliku da tokom školovanja steknu i razne profesionalne sertifikate iz oblasti biznisa, ekonomije i IT-ja. Ova škola već godinama sarađuje sa najuspešnijim svetskim kompanijama kao što su Microsoft i Adobe, te svoje učenike priprema da steknu sertifikate lidera u oblasti IT industrije.

Uz inovativan nastavni program, diplomu i sertifikate koji potvrđuju da stečenim znanjima uspešno vladaju, učenici ITHS-a već po završetku srednje škole imaju veštine koje mogu dobro naplatiti.

Od ljubavi prema računarima do isplative profesije

Izbor srednje škole ne predstavlja laku odluku ni za roditelje ni za buduće srednjoškolce. Znanje koje škola nudi mora biti kvalitetno, ali i praktično primenljivo u budućnosti. ITHS

upravo to nudi svojim učenicima. Ukoliko vaše dete voli računare, upisom u ITHS ćete mu pomoći da napravi prve korake za razvoj perspektivne IT karijere.

Sticanje IT znanja nije jedino na čemu se u ovoj školi insistira. Cilj ITHS-a je da svi učenici izrastu u srećne, savesne i preduzimljive pojedince koji će se uspešno prilagođavati modernom svetu.

Upis u generaciju 2023/24. je otvoren, a povlašćene cene važe do kraja meseca! Iskoristite priliku i investirajte u sigurnu budućnost svog deteta!