Kako da uvek imate sređenu tašnu?

84

Da li vam se dešava da ne možete da pronađete ključeve kada vam trebaju ili da pokušavate da locirate skriveno pakovanje žvaka? Dok se bavite neredom u životu, dobro mesto za početak sređivanja jeste vaša torba.

Ponekad su tašne teže od malog deteta, pa je samim tim česta situacija da ne možete da pronađete stvari koje su vam potrebne. Većina žena živi u svojim torbama. Tu se nalazi novčanik, antibakterijski sapun, šminka, telefon, ključevi, a ako imate decu, to znači još dodatnih stvari. Iznenada su tu igračke, pelene, dodatna odeća i grickalice. To što imate mnogo stvari, ne znači da se ne možete dobro organizovati. Ovi jednostavni saveti će vam pomoći da napravite red u torbi i tako olakšate sebi ostatak dana.

To je prava torba

Pre svega morate pronaći pravu tašnu. Većina žena se odlučuje za ogromne torbe koje izgledaju kao da u njih želite da stavite sve ono što imate, a ne ono što vam je zapravo potrebno. Iako velika torba sa puno pregrada izgleda kao dobro rešenje, to je upravo ono što je čini teškom za sređivanje, jer ništa nema svoje mesto.

Bolje izaberite tašnu koja je dovoljno velika da u nju stane sve što vam je potrebno, ali ne previše veliku da nosite više od toga. Uverite se da vaša tašna ima odeljke za male predmete kao što su mobilni telefon, ključevi, sjaj za usne. Cilj je da stvari koje su vam češće potrebne stavite negde gde ih nije teško naći.

Baci stvari na sto!

Dešava se da u torbi naletite na tri sjaja za usne? To je više nego dovoljno i zato neki od njih treba izbaciti. Razumemo da želite da budete spremni za bilo koju situaciju, ali ako ih niste koristili mesecima, verovatno ih ne morate više nositi sa vama.

Ostavite samo stvari koje će vam trebati za određenu i neizbežnu situaciju. Pre nego što napunite torbu, očistite unutrašnjost i izbacite mrvice. Pokušajte ovo da radite svake nedelje kako biste mogli da kontrolišete sadržaj svoje torbe.

Rasporedite stvari

Podelite svoje stvari kako biste ih lakše pronašli i održali. Na primer, stvari koje se poput grickalica mogu prosuti stavite u neku kesicu, a za šminku, turpiju i traku za kosu koristite mali neseser.

Sredite svoj novčanik, sitan novac koji gomilate u novčaniku ili na dnu tašne ostavite na nekom drugom mestu. Recimo, u tegli kod kuće. Kada se tegla napuni, sitniš možete zameniti papirnim novcem, koji je više nego dobrodošao u vaš novčanik.

Poslednji korak

Na kraju razmislite pre nego što stavite predmet u tašnu. Nemojte stavljati nešto za šta niste sigurni da će vam biti potrebno. Postoji milion „šta ako” pitanja, ali nemojte dozovoliti da vam to kontroliše torbu. Uverite se da svaki predmet koji nosite ima svrhu i uvek ćete imati sređenu torbu.