Kako do savršenih obrva?

54

Nemaju više samo žene potrebu za savršenim obrvama, koje ne moraju da se sređuju svakog jutra. Danas su i mnogi muškarci podlegli trendu iscrtavanja obrva. Zato su naši Ljilja i V. Đ. za vas istražili kako se radi najpopularniji tretman za obrve. 

U industriji lepote postoje tri različite tehnike koje se koriste za iscrtavanje obrva – to su: klasična trajna šminka (tattoo obrve), microblading (japansko iscrtavanje) i puder obrve. 

Japansko iscrtavanje obrva trenutno je najpopularnija metoda trajne šminke obrva. Radi se tako što se pigment ubacuje pod kožu preciznim ručnim alatom sa sečivima. Ova metoda stekla je veliku popularnost, jer iscrtane obrve veoma dobro imitiraju dlaku.

Pošto je japansko iscrtavanje u poslednje vreme uzelo toliko maha i sve više muškaraca radi ovaj tretman, naša novinarka Ljiljana odvela je svog kolegu Vladimira Đorđevića na konsultacije kod stručnjaka. Ovu posetu iskoristila je da se raspita i šta je danas trend među ženama kada je iscrtavanje obrva u pitanju i ko sme, a ko ne sme da se podrvrgne ovoj metodi.