Otkrijte tajne mezoterapije

0
0

Nakon što se pojave prvi znaci starenja – sitne bore oko očiju i usana, javljaju se i promene tena u vidu nejednake pigmentacije i vidljivih kapilara. Ove promene nastaju pod uticajem genetike, godina, ishrane i načina života. Jedan od prvih izbora kada su u pitanju tretmani koji će usporiti starenje kože jeste mezoterapija.

Mezoterapija predstavlja veoma razvijenu granu medicine. Kao takva, ona se koristi u terapiji bola, reumatologiji, na neurologiji, u fizikalnoj medicini, a jedna od grana je i estetska mezoterapija. Specijalno za „e-Misiju” na linkTV-u, na ovu temu govori prof. dr Ioanna Batsialou, koja važi za najvećeg eksperta u ovoj oblasti.

U estetskoj medicini mezoterapija se može koristiti kao terapija lica i terapija tela. Mezoterapija za lice može biti površinska i duboka. Površinska terapija podrazumeva ubrizgavanje koktela koji sadrže dosta hijalurona, kolagena, elastina, vitamina A, B, C i D. Njen cilj je da hidrira i hrani kožu. Dok je dubinska mezoterapija kompleksnija, koži daje jedrinu i podiže mišićni tonus.

Ko može da radi mezoterapiju i od čega ona zavisi?

Kada se odlučite za mezoterapiju, treba imati u vidu da nju ne može da radi svako. Pravilnu terapiju vam mogu omogućiti jedino stručnjaci iz ove oblasti, lekari sa dugogodišnjim iskustvom i sa proverenim i kvalitetnim filerima.

Mezoterapija zavisi od perioda u kom je radite, od godina, starosti, profesije, kao i od toga da li imate problem sa štitnom žlezdom. Stres i cigarete bitno utiču na to u kojoj životnoj dobi će vam mezoterapija biti potrebna.

U „e-Misiji” o mezoterapiji doktorka Ioanna otkriva koji je koktel adekvatan za vašu kožu, u kojoj starosnoj dobi se ova terapija preporučuje, kao i to šta se sme a šta se ne sme nakon tretmana mezoterapije.

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime