Pitali smo stručnjake – kako da se rešimo celulita?

0
0

Savremeni način života sa sobom nosi puno izazova, pa je samim tim sve više ljudi koji zbog nedostatka vremena ne stižu da vežbaju i da se hrane pravilno. Kao posledica toga javlja se celulit kao jedan od najčešćih estetskih problema. 

Problem koji je u narodu poznat kao „pomorandžina kora” može da se javi u bilo kom dobu, i to ne samo kod žena koje su sklone gojenju već i kod vitkih i mladih devojaka, ali i muškaraca. 

Celulit se najpre primećuje samo kada se prstima stegne koža, a kako vreme prolazi, postaje sve vidljiviji. Na sreću, postoje načini da smanjite vidljivost celulita, pa nam je saradnica linkTV-a doktorka Ioanna Batsialou otkrila kako da se uspešno izborimo sa ovim problemom.

Dobitna kombinacija za uklanjanje celulita

Metode kojima se uklanja celulit mogu biti delotvorne samo uz sledeću kombinaciju: promena životnog stila, smanjenje stresa, povećana fizička aktivnost i zdrava ishrana. Dr Ioanna takođe ističe da je ovakva terapija najbolje rešenje. 

 „Rešenje treba da bude kombinacija terapija. Ne postoji samo jedna stvar koja može da reši celulit. Mezoterapija je glavna terapija, kao medicinska terapija, ali bez adekvatne ishrane, bez fizičke aktivnosti, bez masaže ili neke druge terapije, da li je to LPG ili Acoustic Wave, nikad ne možete postići neke rezultate.”

U epizodi koja sledi saznajte da li se celulit može vratiti, kao i to do kog oboljenja vas ovaj problem može dovesti ukoliko ga ne tretirate adekvatno i na vreme. 

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime