Predstava „Tri musketara” za obeležavanje Dana retkih bolesti

111

Poslednja nedelja februara je nedelja u kojoj će se povodom desetogodišnjice NORBS-a održati različite akcije u cilju prikupljanja sredstava za neophodnu opremu za lečenje obolelih od retkih bolesti. U okviru ove akcije biće odigrana i predstava „Tri musketara”, a ovim povodom ugostili smo glumca Mateju Popovića.

I ove godine Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) pokušava da se na različite načine izbori za adekvatnu pomoć osobama obolelim od retkih bolesti u Srbiji, sa ciljem da budu prepoznati u društvenom, socijalnom i zdravstvenom sistemu, kao i da olakša borbu njihovim porodicama.

Tim povodom, u nedelju, 23. februara, u Teatru na Brdu odigraće se predstava „Tri musketara” u adaptaciji Čiča Mičinog pozorišta.

Svi za jednog, jedan za sve!

Možda ste čuli za ovu priču punu smelosti i veselosti, punu ratovanja i tugovanja, hvala i žala, ispunjenu ljubavnim čarima – priču o musketarima! Priču o hrabrim podvizima, o ljubavi i moći, o prijateljstvu i samoći, o zvrčci-dve, o značenju „svi za jednog, jedan za sve”!

Mladi i hrabri, mada tvrdoglavi, D’Artanjan kreće na put u Pariz da postane musketar, međutim, nailazi na razne nevolje. Da bi uspeo, mora da nauči šta zaista znači biti musketar.

Predstava je avantura sa akrobacijama i mačevanjem, a igraju: Mateja Popović, Stojan Đorđević, Ivan Mihailović, Vaja Dujović, Dušan Popović, Božidar Marović i Stefan Ilić Frta.

Ugostili smo Mateju Popovića, glumca i osnivača Čiča Mičinog pozorišta, koji nam je otkrio zbog čega treba da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.