Presoterapija – put do zdravlja i dobre linije

118

Počela je sezona ušuškavanja pod ćebe, mrzovolje pred odlazak na trening i obilnih slavskih trpeza – ono vreme kada se manje krećemo, kada se masti nagomilavaju, a kilogrami dodaju. Rešenje za ovakvu situaciju je detoksikacija organizma, u čemu vam može pomoći presoterapija, koju je isprobala i naša novinarka Ljiljana. 

Da li ste čuli za presoterapiju, tj. limfnu drenažu? Presoterapija je tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva.

Ovaj specifični tretman obavlja se aparatom – pritiskom kože i gnječenjem. Cilj je da se nagomilana tečnost potisne ka limfnim žlezdama i da se izlučivanjem izbaci iz organizma.

Kako funkcioniše presoterapija?

Aparat za limfnu drenažu napravljen je po principu ručne masaže, odnosno ručne drenaže. Programi imitiraju pritisak ruke – sa pravilnim pritiskanjem i gnječenjem postiže se efekat bilo da su u pitanju butine, zadnjica, stomak ili ruke.

Na ovaj način poboljšava se prokrvljenost, a promene na telu možete da primetite već posle prvog tretmana. Tretman traje pola sata, a mora biti najmanje deset tretmana. 

Efekti limfne drenaže

  • Smanjenje obima
  • Smanjenje otoka na nogama
  • Poboljšanje cirkulacije
  • Poboljšanje zategnutosti kože
  • Stimulacija metabolizma
  • Izbacivanje tečnosti

Limfnu drenažu ne mogu da koriste osobe koje imaju proširene vene ili loše kapilare, srčane probleme, kao i žene u drugom stanju ili one koje trenutno imaju menstruaciju. 

Naša novinarka Ljilja Orlić rešila je da isproba ovaj popularni tretman. Hajde da vidimo o čemu se tu zapravo radi.