Šta pokloniti domaćinima za slavu?

0
0

Jesen, sezona slava, bogatih trpeza, ukusnih kolača i veselja. Mnogima je ovaj period u godini jedan od omiljenih. Ipak, kada smo pozvani na slavu, svake godine nas muči isto pitanje: šta pokloniti domaćinima?

Jesenje dane, osim niskih temperatura, obeležava i to što na red dolazi veliki broj krsnih slava. Obeležavanje slave za vernike ima veoma veliko značenje i predstavlja događaj koji se proslavlja u krugu porodice i najbližih prijatelja.

Kako naši običaji nalažu, u goste se ne ide praznih ruku, pa ako ste pozvani na slavu, za vas smo pripremili nekoliko zanimljivih predloga šta da odnesete na poklon domaćinima.

Poklon sa stilom

Mnogi smatraju da je flaša pića poklon sa kojim nema greške. Ali, on ne mora uvek da podrazumeva prvu flašu crvenog ili belog vina na koju ste naleteli u obližnjoj radnji.

Ukoliko je domaćin kolekcionar, personalizovano vino može biti lep način da pokažete pažnju osobi kojoj ga poklanjate, a vaša originalnost će sigurno biti primećena.

Takođe, imajte na umu da svako od nas ima omiljeno piće. Ukoliko znate koje piće domaćin najviše voli, biće vam još lakše da odaberete poklon.

Cveće je uvek u modi

Cveće kao poklon za domaćicu uvek je pravi pogodak. Pored svih poklona, žene se cveću najviše obraduju.

Iako su cvetni aranžmani uvek prvi izbor, postoji opcija i da uzmete neko lepo saksijsko cveće. Osim što će ulepšati svaku prostoriju, neke biljke povoljno utiču i na zdravlje, što ovaj poklon čini još lepšim i praktičnijim.

Obavezan poklon za slavu

Dobra čokolada je uvek odličan poklon koji će obradovati svakog sladokusca bez obzira na godine. Ako želite da budete kreativni, potražite ukus čokolade koji će najviše odgovarati osobi kojoj je poklon namenjen.

Od svećnjaka do čaša za vino

Ukoliko nemate ideju šta biste mogli da kupite, inspiraciju možete pronaći i u radnjama sa dekorativnim posuđem. Set tanjira, dekorativne činije, svećnjaci, ukrasne figure, čaše za vino ili šolje za kafu takođe mogu biti lep poklon.

Dobar saveznik u svakoj kuhinji

Svakoj kuhinji je potreban kvalitetan set noževa – počev od onog najvećeg, koji se u kuhinji najviše koristi, do manjeg noža, kojim možete da filetirate ribu. U skladu sa vašim budžetom odaberite set noževa koji će vaš poklon učiniti idealnim.

Starinski recepti na jednom mestu

Verujem da većina domaćica svakog dana postavi sebi isto pitanje – šta danas da kuvam. Jednom prilikom je Henrik Ibzen, norveški dramski pisac, rekao da su kuvari najbolje knjige koje postoje. Pa zašto onda ne bismo domaćinima poklonili kuvar brzih jela?

Daska koju svaka kuhinja mora da ima

Bilo da su drvene ili plastične, daske za sečenje deo su posuđa koje svaka domaćica treba da ima. Osim što je daska tradicionalni saveznik u kuhinji, prave domaćice je koriste i pri posluživanju i serviranju svojih sprecijaliteta. Iz tog razloga kvalitetna daska za sečenje spada u poklone kojima će se vaši domaćini sigurno obradovati.

Topli napitak za tili čas

U današnjem vremenu, kada su svi u nekoj žurbi i obavezama, potreban vam je kućni aparat koji će vam pomoći da brzo napravite čaj ili kafu. Umesto da gubite vreme i stojite iznad ringle, pomoću električnog ketlera ćete za tili čas dobiti vruću vodu za napitak koji volite. Upravo je zbog toga električni ketler poklon koji će svi članovi porodice rado koristiti.

Mala bašta nadohvat ruke

Ukoliko znate da domaćini vole ukus svežih začina u hrani, začinsko bilje u saksijama pravi je poklon za slavu. Na ovaj način će im sveže začinsko bilje biti nadohvat ruke onda kada odluče da pripreme neko ukusno jelo.

Izbora je zaista mnogo. A koji poklon za slavu vi smatrate najboljim i nepogrešivim? 🙂

Milena Jeremić

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime