Uskladite šminku sa malom crnom haljinom

0
0

Svaka žena ima barem jednu crnu haljinu u ormaru, zar ne? Većina nas zavolela ju je zbog fleksibilnosti u stvaranju stajlinga kako za dnevni, tako i za večernji izlazak. Bilo da je vaš izbor dugačka ili kratka haljina, važno je da uz nju prilagodite šminku koja će upotpuniti celokupan izgled.

Malu crnu haljinu prvi put lansirala je Koko Šanel. Od tada, modni zakon je da svaka žena ima jednostavnu crnu haljinu koju može nositi u svakoj prilici.

S obzirom na to da neke stvari jednostavno idu zajedno, potrebna vam je adekvatna šminka koja će vašu lepu odevnu kombinaciju učiniti još lepšom. Kako bismo vam olakšali posao, odabrali smo četiri mejkap stila koja se savršeno uklapaju uz vašu crnu haljinu.

Šminka za svaku priliku

Za ovaj mejkap stil treba odabrati prirodne boje: boja kože, bež, roze, nijanse smeđe i oker. Kada je šminka meka, posebnu pažnju treba obratiti na dva izuzetno važna elementa lica, a to su obrazi i obrve.

Obrve su najbolji prijatelji lepote, a generalno im se posvećuje malo pažnje. One definišu pogled tako da, ako se odlučite za ovu šminku, obrve moraju biti uredno definisane i očešljane. Nemojte ih čupati više nego što je to neophodno, jer ćete time narušiti prirodan izgled. I, naravno, uvek možete ispuniti praznine koristeći posebnu olovku za obrve.

Rumenilo u boji breskve nanesite kružnim pokretima kako biste istakli obraze. Što se usana tiče, izaberite ruž ili sjaj za usne u „nude” varijanti da biste dobile što prirodniji izgled.

Odvažno, upadljivo i neverovatno dobro – savršeni par crnoj haljini

Nijedan kozmetički proizvod nije veći simbol ženstvenosti od crvenog karmina. Intenzivno crvene usne najbolji su saputnici tamnog odela. Kada vidite atraktivnu ženu koja vam skreće pažnju, pogledajte da li kombinuje ovaj pobednički par.

Mejkap sa crvenim ružem ne trpi nedostatke na licu, pa bi trebalo da ten bude savršen! Dakle, obratite pažnju prilikom odabira nijanse pudera. Kada su senke u pitanju, potražite braonkaste nijanse. Ukoliko ne želite previše da istaknete oči, ajlajner i maskara biće sasvim dovoljni.

Efektna večernja šminka

A tu je i druga strana novčića u poređenju sa prethodnim izgledom. Umesto da naglasite usne, u ovom slučaju istaknite oči senkama crne boje.

Boje koje možete kombinovati, ako se odlučite za ovaj mejkap, variraju od ugljenocrne do modroljubičaste boje. Tamnu senku nanesite na pokretni deo kapka, a zatim krajeve izblendajte. Ispod luka obrva možete staviti malo hajlajtera kako biste upotpunili izgled. Kada su usne u pitanju, kod ovog načina šminkanja sjaj za usne će biti sasvim dovoljan.

Šminka zasnovana na ajlajneru

Sećate se Odri Hepbern u filmu „Doručak kod Tifanija” i njenih savršeno istaknutih očiju? Kada ne znate kako da vaša šminka bude besprekorna i svedena, ovo je rešenje za vas.

Sve što vam je potrebno jeste malo pudera i ajlajner. Ajlajner može biti tečni, u gelu ili kao olovka, to jest krejon. Jedan od trikova kako da najbolje nanesete ajlajner, dok ne budete potpuno spretni, jeste da ivicu kapka prvo obeležite tačkama, pa preko njih izvučete liniju. Kada imate ovu šminku, možete staviti ruž u bilo kojoj nijansi.