Zimske razonode u kojima ćete uživati

58

Zimski praznici predstavljaju najzanimljiviji deo godine. Euforija vlada, svuda je muzika i svi nešto slave, a vi ne znate gde biste pre. Ako ne možete da odlučite gde da idete i kako da provedete kvalitetno vreme sa prijateljima, iskoristite neke od ovih zanimacija.

 

Najhladniji dani pozivaju nas da se sklonimo u toplinu svog doma, pa često biramo da ostanemo kod kuće, ušuškani u omiljene pižame nego da negde izađemo. Međutim, hladni dani ne treba da budu prepreka da uživate u slobodnom vremenu. 

Pored hladnoće, zima može da vam donese i dosta nezaboravnih trenutaka. Nudimo vam listu aktivnosti koje će čak i po ledenom vremenu vaše sastanke učiniti savršenim i stvoriti uspomene koje će vam ostati u sećanju do kraja života. 

Filmski maraton

Gledanje filma ili omiljene serije sa prijateljima može biti zabavno. Između filmova ili epizoda serije imaćete šansu da zajedno diskutujete o tome što ste pogledali, šta vam se dopada i ko su vam favoriti. Da bi doživljaj bio kao u bioskopu, ne zaboravite da napravite kokice i neki topli napitak u kome ćete svi zajedno uživati.

Džezva je uvek pri ruci

Retko šta u zimskim danima može više da prija od šolje toplog čaja, kuvanog vina ili tople čokolade. Osim što će vas zagrejati, zimski napitak će uticati i na vaše raspoloženje. Zato, ne časite časa, okupite najbliže prijatelje i uživajte u omiljenom piću.

Napravite kolače

Svakome od nas je tokom zimskih dana potrebno nešto slatko da nas podigne, a šta bolje popravlja raspoloženje od sveže napravljenih kolača po bakinom receptu? Zamolite svoje prijatelje da naprave nešto po najboljem receptu koji su ikada dobili. Zajedno ćete otkriti nove arome, zabavićete se, a kada završite, možete razmeniti recepte, koje ćete kasnije odštampati i rado koristiti.

Jedno popodne u kuglani

Kuglanje je sjajan način da popravite svoj društveni život u ovim hladnim danima. Pruža vam mogućnost za opuštanje i druženje kako sa porodicom, tako i sa prijateljima ili kolegama sa posla. 

Pored toga što je zabavno, kuglanje je dobro za poboljšanje zdravlja i oblikovanje tela, a takođe predstavlja sport u kojem se svi učesnici podjednako zabavljaju. Dobro, možda najviše oni koji pobeđuju. Zato, ako vas neko pozove na kuglanje, obavezno pristanite ili još bolje – odaberite kuglanu i pozovite prijatelje da zajedno uživate u igri. 

Dobre stare društvene igre

Odraslima su društvene igre podjednako interesantne kao i deci. Bilo da se radi o kartanju ili video-igricama, sigurno ćete se sjajno provesti. Većina ljudi ima karte i uživa u kartaškim igrama. Ako igrate poker, uložite malu čokoladu umesto novca. Na taj način učinićete igru zabavnom i svako će želeti da učestvuje. Stoni tenis ili najnovije trkačke video-igre su takođe dobro rešenje ukoliko ne možete da odlučite ko će da opere sudove na kraju večeri. 

Najveća čarolija detinjstva

Klizanje nije rezervisano samo za najmlađe već i odrasli uživaju u ovoj aktivnosti. Osim zabave, ova aktivnost pokreće sve mišiće zbog čega je izuzetno preporučljiva za sve generacije. S obzirom na to da je sve više otvorenih i besplatnih klizališta u Srbiji, okupite članove porodice ili prijatelje, pa se svi zajedno oprobajte na ledu.