Fokusom do željene težine

0
0

Ako držimo fokus na višku kilograma, oni će se samo povećavati, kaže dr Vesna Danilovac. Zato preporučuje kako da misaonim procesom potpomognemo dostizanje idealne težine. Na šta se fokusirati, šta vizualizovati i kako preslikati željenu težinu iz svojih misli u stvaran život? 

Uslovi u kojima trenutno živimo podstiču češće jedenje i minimum kretanja, a sve to pogoduje nastanku viška kilograma. Međutim, ako nam je fokus na tom višku, on će se zaista i stvoriti. 

Umesto da mislite o ovim štetnim posledicama trenutne izolacije, poslušajte savete kako da upravo nekretanje iskoristite za posvećivanje sebi i pozitivnim fokusima, te da na taj način postignete željene rezultate, čak i kada je u pitanju idealna težina.

Za ovaj cilj pravilan fokus bolji je od svake dijete, a doktorka Danilovac uči nas kako da pomoću jednostavnog metoda ostvarimo najbolju moguću korist. Iako se ovde govori konkretno o težini, mudar gledalac zaključiće i na koje sve druge oblasti života može primeniti predloženu tehniku.

Iza svake hrane stoji neka emocija – ko najviše želi testo, ko slatkiše, a ko slaniše?

Vrsni psihoterapeut i kouč dr Vesna Danilovac u emisiji „Savetlink” otkrila nam je i kako da, zahvaljujući povećanoj potrebi za tačno određenom hranom, otkrijemo koje smo emocije potisnuli i koja se emocionalna glad skriva iza baš određene hrane. Ove zanimljive informacije služiće vam i da bolje sagledate sami sebe i prepoznate šta trenutno škripi u vašem životu. 

Bila naša glad emocionalna ili realna, kada pomoću doktorkinih saveta naučite da je obuzdavate i da pažnju fokusirate na uzrok gladi, lakše ćete se osloboditi problema koji dovodi do nepotrebnog unosa hrane.

Vizualizacija naše savršene težine i u ovom slučaju može biti odličan saveznik. U videu pogledajte doktorkino konkretno i jednostavno rešenje. Kada ga budete primenili, u komentarima nam ostavite kakvo je vaše iskustvo i koji ste problem na ovaj način uspeli da prevaziđete. 

 

Ostavite komentar

Unesite komentar
Unesite ime