Treći „BrainOBrain” dečji festival

45

Ovo je već treća godina kako je „BrainOBrain” dečja akademija organizovala feštu mentalne aritmetike i zabavu na Sava promenadi. Ova tradicionalna dečja manifestacija okupila je organizacije koje se bave edukacijom i afirmacijom dece, s ciljem da se roditelji upoznaju ne samo sa vannastavnim sadržajima koji se nude za decu već, pre svega, sa tim koliko istrajnost i upornost mogu da doprinesu psihofizičkom razvoju dece. 

Na ovogodišnjoj manifestaciji posetioci su čuli „BrainOBrain” himnu, čiji su autori i izvođači članovi dečjeg hora „Čuperak” iz Kikinde. U sklopu kampanje o zaštiti dece, gosti ovogodišnjeg „BrainOBrain” festivala bili su saobraćajna policija, vatrogasna služba i Centar za bezbednost i istrage – DBA, koji su roditeljima i deci kroz niz edukativnih i zabavnih sadržaja ukazali na neophodne predostrožnosti u svakodnevnom životu dece čiji je cilj povećanje njihove bezbednosti.

Na festivalu su se predstavile organizacije i ustanove kao što su UNICEF, Udruženje „Čep za hendikep” i Savremena osnovna škola i Savremena gimnazija.

„BrainOBrain” je liderska dečja obrazovna platforma koja je tokom 16 godina sa uspehom edukovala više od 2 miliona dece širom sveta.